Noutati
18 Decembrie 2009 - Pragul de 10.000
21 Decembrie 2009 - Cea mai buna investitie privata
10 Septembrie 2014 - Anunt Proiect

Servicii • Turnare continua

O lucrare bine facuta, in domeniul betoanelor, depinde si de continuitatea turnarii betonului, odata ajuns la locul punerii acestuia in opera.

 

Un exemplu elocvent, ar fi compararea a doua lucrari ce necesita turnarea a 27 mc de beton, pentru realizarea unei placi.

 

In cazul de fata, la o lucrare se folosesc betonierele clasice si munca manuala a persoanelor calificate, iar pentru cealalalta, se folosesc 3 autobetoniere cu o capacitate de 9 mc, 1 pompa profesionala de beton, ce permite turnarea in mod continuu, in regim de 140 mc/h si o statie automatizata, impreuna cu personalul calificat care deserveste statia si autovehiculele.

 

Timpul necesar turnarii cu betonierele clasice, intreruperile in procesul de turnare, datorate procedeului de umplere manuala cu agregate, apa si ciment a betonierelor, precum si lipsa determinarii exacte a cantitatilor de sorturi corespunzatoare retetei de beton folosite,  duc la un rezultat nebenefic pentru clientul final, de asemenea influentand siguranta folosirii respectivei placi si, nu in ultimul rand, pun in pericol viata.

 

Pentru cea de-a doua lucrare procesul decurge simplu:

 

- statia profesionala automatizata, pe baza retetei de beton folosita, stabileste cantitatile de agregate, apa si ciment necesare pentru fiecare autobetoniera in parte;

 

- transportul se desfasoara intr-un timp optim, neinfluentand timpul de priza al betonului, prin malaxarea suplimentara pana la locul turnarii;

 

- pomparea betonului cu ajutorul pompei de beton, se face in mod continuu, autobetonierele alimentand in mod constant, astfel eliminandu-se riscul aparitiei diferentelor de timp, necesare intrarii in priza a betonului, diferente care,  in final, duc la diferente de aspect, calitate si rezistenta a lucrarii.

 

CONCLUZIE:

In trecut aceste metode de turnare manuala se foloseau in mod frecvent, dar a venit timpul schimbarilor in bine, evolutia insemnand imbunatatirea unor metode invechite.

 

Branding, web design si strategie - Optimum Communication   |   Web development: A3D Studio